Share House - dela lägenhet i Tokyo

Vill du ha ett prisvärt och socialt boende där du bor tillsammans med ungdomar från hela världen så är Share House alternativet för dig.

Du kan bo i Share House från 3 månader och uppåt så det lämpar sig bäst för studenter och långtidsbesökare.

 

Tre skäl att bo i Share House

  1. Det är det billigaste alternativet för långtidsboende i Japan
  2. Share Housen ligger ofta ganska centralt
  3. Du kommer att bo till sammans med ungdomar från hela världen, inklusive Japan, så att du snabbt kan träffa vänner i en liknande situation
 

Vad är nackdelen med Share House

Du delar kök och badrum med de andra som bor där så ibland kan det vara upptaget och det är kanske inte alltid är så rent och välordnat som du skulle vilja ha det. Om detta är viktigt för dig så kan egen lägenhet i Japan vara ett bra alternativ.

 

Var finns Share Housen?

I dagsläget kan vi genom vår japanska samarbetspartner erbjuda Share House runt om i Tokyo-området, framförallt i västra Tokyo där många av språkskolorna och universiteten ligger. Några exempel på stationer där Share Housen ligger är Waseda, Shin-Okubo, Ikebukuro, Itabashi, Nakano och Komagome. Du kan komma med önskemål om läge.

När du anländer till Japan kommer boendeföretaget att möta dig på stationen närmast boendet och ta dig till boendet där de förklarar hur allting fungerar.

 

Hur ser husen ut och vad ingår?

I Share House har du ditt eget sovrum på ca 10 kvadratmeter. Sedan delar du badrum, kök och gemensamma utrymmen med de andra som bor där. Ibland består Share Housen av studentkorridorer och ibland är det delade lägenheter eller hus.

Den exakta möbleringen varierar mellan olika Share House men vanligtvis är rummen utrustade med AC, skrivbord, stol, säng, hyllor, belysning och ibland ett kylskåp. Internet brukar ingå antingen som Wifi eller genom ett LAN-uttag. I de gemensamma utrymmena brukar det finnas matlagningsmöjligheter med mikrovågsugn, brödrost, vattenkokare, spis/kokplattor, kylskåp, matbord, stolar, soffa och TV. Sedan finns det badrum och tvättmaskin. Observera att utrustningen varierar lite mellan olika Share House. När du får förslag på olika rum och Share House brukar det framgå precis vad som ingår.

En städare brukar komma en gång i veckan för att rengöra de allmäna utrymmena och fylla på med toalettpapper, diskmedel etc. Boendeföretaget ordnar fester en gång i kvartalet.

 

Priser och rabatter

Priset varierar mellan olika rum och Share House. De billigaste Share Housen som ligger lite längre ut startar på ca 40000 Yen (ca 370 kr) per månad medan de centralaste ligger mellan 70000 Yen (ca 650 kr) och 90000 Yen (ca 835 kr) per månad. Därutöver tillkommer kostnader för el, gas och vatten, vanligtvis ca 12000 Yen (ca 110 kr) per månad.

I samband med inflyttningen tar boendeföretaget ut en avgift på 35500 Yen (ca 330 kr) i inflyttningskostnader (kontraktsavgift, städavgift och husförsäkring) därutöver tar de in en deposition på en månadhyra som du får tillbaka när du flyttar ut om du inte har haft sönder något eller flyttar ut innan tre månader har betalats. Så räkna med lite större kostnader den första månaden. I övrigt betalas hyran månadsvis i förskott.

Rabatter: om du fyller i intresseanmälan nedan får du 5000 Yen (ca 45 kr) i rabatt på inflyttningsavgiften. Därutöver får du också 5000 Yen (ca 45 kr) i rabatt på månadshyran på många Share House under förutsättning att du bor där i minst 3-6 månader (det bör framgå på förslaget du får från boendeförmedlaren). Så på ett år kan du spara upp till 65000 Yen (ca 605 kr).

 

Bokning och intresseanmälan

Fyll i intresseanmälan nedan så kommer Share House-företaget att kontakta dig med förslag på passande boenden efter att du har gett dem lite mer information. De sista fälten måste fyllas i på engelska. Du kan komma med önskemål om läge etc och ofta får du ett antal olika rum att välja emellan. Priserna och vad som ingår varierar mellan olika rum och Share House så läs igenom de erbjudanden du får noggrant. Intresseanmälan är inte bindande.


Jag vill ha ert nyhetsbrev om studier och boende utomlands (max 6 ggr om året).

Genom att sätta ett kryss godkänner du våra villkor.


Boendealternativ:      Värdfamilj      Share House      Lägenhet      Hotell

Snabba fakta om boende i Share House

Passar det för studenter och långtidsbesökare?

Ja

Passar det för turister?

Nej

Hur länge kan man bo där?

Från 3 månader och uppåt

Är det ett socialt boende?

Ja

Har man privat badrum?

Nej

Ingår mat?

Nej, men du har tillgång till delat kök

Var finns Share Housen?

Runt om i Tokyo

Rabatt via BoiJapan.se

5000 Yen (ca 45 kr) på inflyttningsavgiften plus 5000 Yen (ca 45 kr) på månadsavgiften på en del Share House

Artiklar om att studera i Japan

Skolor i Japan

De senaste artiklarna från Utlandsstudier.seBooking.com