Hotell i Tokyo, Kyoto, Osaka och resten av Japan

Om du besöker Japan i mindre än en månad och inte vill bo i värdfamilj så är hotell det bästa alternativet. Här tipsar vi om hotell som vi känner till och ofta har bott på själva. Välj mellan traditionella Ryokans, kapsellhotell, love hotels och helt vanliga hotell. Välkommen till Japan!

Jag har tagit med hotell i alla prisklasser så det finns något som passar för alla. Först hittar du hotell i Tokyo, därefter hotell i Kyoto, Osaka och övriga Japan. De blå rubrikerna är länkade till hotellen.

Hotell i Tokyo

Park Hyatt Tokyo *****

Har du sett filmen Lost in Translation Scarlett Johansson och Bill Murray? Det var på det här hotellet den utspelade sig. Vill du bo med stil i Tokyo så är Park Hyatt det perfekta valet. Här har du en fantastisk utsikt över staden och kan till och med se Mount Fuji vid klart väder. Hotellet ligger i Shinjuku i västra Tokyo. Det är ett av Tokyos absolut populäraste centrum med skyskrapor, restauranger och shopping. Från Shinjuku station tar du dig snabbt vidare till andra delar av Tokyo.

Hotel Sunroute Plaza Shinjuku ****

Shinjuku är den perfekta basen för att utforska Tokyo och du hittar inget bättre läge än Sunroute Plaza. Hotellet har ofta bra priser. Detta var det första hotellet jag bodde på när jag besökte Japan. Det ligger på en lugn gata ett stenkast från Shinjuku Stations Southern Terrace exit. Gå bara ned för trapporna och sväng höger så kommer du till hotellet som är riktigt trevligt. Gå några meter förbi hotellet så är du på en av huvudgatorna i Shinjuku och på andra sidan den gatan finns ett trevligt område med massor av barer och restauranger på mysiga smågator.

Hotel Balian Resort Kinshicho (love hotel) ***

Vem har inte hört talas om Japanska Love Hotel? Är du nyfiken på att prova att bo där någon natt så är Balian ett bra alternativ. Love Hotels kan vara svåra att hitta och boka för västerlänningar och man vet aldrig vad man får. Där är Balian ett säkert kort. Ett fräscht hotell i tropisk stil som inte alls känns så dodgy. De flesta rummen har en privat Yakuzi. Balian är en kedja men just detta hotell ligger i Kinshicho nära Tokyo Skytree.

Ryokan Asakusa Shigetsu ***

Vill du prova på ett traditionellt japanskt boende i Tokyo så är detta ett mycket bra alternativ. Läget är perfekt i den traditionella stadsdelen Asakusa. Ryokan är ett traditionellt japanskt värdshus där du bor i japanska rum med tatamimattor och sover på futoner på golvet. Vi rekommenderar att du väljer ett japanskt rum och väljer till frukosten. I närområdet finns Sensoji, ett av Tokyos mest kända tempel. Badet har utsikt över Tokyo Skytree och från Asakusa station har du direktanslutning till Ueno, Shibuya och Ginza.

Annex Katsutaro Ryokan **

En enklare japansk Ryokan med ett bra läge i Yanaka - en mysig gammaldags stadsdel där det gamla Tokyo fortfarande lever. Jag har personlig erfarenhet av denna Ryokan. Läget är perfekt med ett mysigt närområde och gångavstånd till Ueno park samt 8 minuters promenad till Nippori-stationen på cirkellinjen Yamanote Line. Härifrån går också flygtåget Keisei Skyliner till Narita. Denna Ryokan är ofta fullbokad så passa på! Läs mer om Ryokan ovan.

Tokiwa Hotel **

Vill du bo billigt i Tokyo så är Tokiwa Hotel ett bra alternativ inte minst om du flyger till Narita då flygtåget stannar någon minut från hotellet. Jag har bott på Tokiwa vid flera tillfällen. Rummen är ganska enkla, inte minst badrummen. Hotellets höjdpunkter är priset, det japanska badet på nedervåningen och inte minst läget. Hotellet ligger bara någon minut från Nippori-stationen på cirkellinjen Yamanote Line. Härifrån går också flygtåget Keisei Skyliner till Narita och runt hörnet ligger mysiga Yanaka som du kan läsa mer under Annex Katsutaru ovan.

The Nell Ueno Okachimachi (capsule hotel for men) *

Vill du bo superbilligt i Tokyo och prova på något riktigt japanskt så är detta kapselhotell något för dig, men du bör inte vara klaustrofobiskt lagd. På japanska kapselhotell sover du i en kapsel som innehåller en säng, TV, AC och en väckarklocka. Övriga utrymmen, inklusive ett litet japanskt bad, delas med de andra gästerna. Detta kapselhotell har ett mycket centralt läge nära Ueno park och Okachimachis shoppingarkader. Det är gångavstånd ned till Akihabara. Observera att hotellet enbart tar emot män.

Hotell i Kyoto

Aoi Hotel Kyoto ****

Vill du bo på ett modernt högklassigt hotell med bra läge i Kyoto så är Aoi Hotel ett utmärkt val. Hotellet har utsikt över floden som går genom Kyoto och det är bara en kort promenad längs den närliggande kanalen upp till Shijo-dori med shopping och mysiga restauranggator. På andra sidan floden ligger den gamla stadsdelen Gion känd för sina Geishor och där bortom är det gångavstånd upp till Kiyomizu-dera templet.

Gion Hatanaka Ryokan, Kyoto ****

Är det någonstans man ska bo i en traditionell japansk Ryokan så är det i Kyoto. Här får du uppleva det gamla Japan med en härlig atmosfär nära tempel, parker och traditionella kvarter. Ryokan är ett traditionellt japanskt värdshus där du bor i japanska rum med tatamimattor och sover på futoner på golvet. Du får smaka på traditionell japansk mat, klä dig i Yukata och njuta av den stillsamma atmosfären. Detta är en lyxig Ryokan med gångavstånd till stadskärnan och ett flertal sevärdheter.

Kyoto Takasegawa Bettei Ryokan ***

Om Gion Hatanaka är för dyr så är Takasegawa Bettei ett mycket bra alternativ för dig som vill bo på Ryokan i Kyoto. Jag har själv bott på denna trevliga Ryokan som har ett riktigt bra läge intill en liten kanal i centrala Kyoto. Följ kanalen norrut så kommer du till stadskärnan med många trevliga restauranggator. Korsar du den närliggande floden så tar du dig snabbt upp till Kiyomizu-dera templet, en av Kyotos främsta sevärdheter. Det tar 15 minuter att gå till Kyoto station.

Sakura Terrace The Gallery, Kyoto ***

Reser du till Kyoto med tåg och bara stannar några nätter? Då är Sakura Terrace intill Kyoto station ett utmärkt alternativ på sommarhalvåret. Sakura Terrace The Gallery ligger bara några minuter bakom Kyoto station i ett lugnt område. Hotellet består av en stor öppen innergård där man har sin egen ytterdörr och balkong i många rum. Det är riktigt härligt på sommaren men kanske inte rätt hotell mitt i vintern. Höjdpunkterna är gratis drinkar och det japanska badet.

Nine hours Kyoto * (capsule hotel)

Detta är ett kapselhotell för dig som vill bo riktigt billigt och centralt i Kyoto samtidigt som du får prova på en unik japansk upplevelse. Hotellet ligger mitt emot några tempel och en minuts promenad från Shijo-dori, Kyotos främsta shoppinggata. Gå över denna gata och följ den till höger mot floden så kommer du snart till shoppingarkader och mysiga restauranggator. Detta kapselhotell tar emot både kvinnor och män men de bor på separata våningsplan. Läs mer om kapsellhotell under The Nell Ueno Okachimachi i Tokyo ovan.

Hotell i Osaka

Oriental Hotel, Kobe*****

Vill du ha bästa möjliga hotell för pengarna så går det inte att slå Oriental Hotel i Kobe, trots att du får ta tåget när du ska in till Osaka. De högrankade hotellen i Osaka är riktigt dyra. Oriental Hotel i Kobe är ett fantastiskt hotell som kostar mindre än de flesta fyrstjärniga hotell i Osaka. Här har du en underbar utsikt över Kobes hamn. Det är 10 minuters promenad till närmsta station som tar dig vidare till Osaka, Kyoto, Nara och de andra sevärdheterna i Kansai. Glöm inte bort att utforska Kobe också, det är en riktigt trevlig stad känd för sin biff och det närliggande Himeji Castle.

Welina Hotel Honmachi***

Ett rent och fräscht hotell med riktigt centralt läge där du brukar kunna bo för mindre än 1000 kr per natt. Welina Hotel ligger nära Honmachistationen. Härifrån har du gångavstånd ner till Shoppingområdena i Shinsaibashi och Namba. Rummen är välutrustade och hotellet har en trevlig restaurang.

Ikidane House, Namba*

Vill du bo billigt med ett bra läge så är Ikidane House svårt att slå. Detta är ett japanskt hostel med fräscha faciliteter och äkta japansk service. Gästerna älskar det. Du kan antingen ha ett eget rum till bra pris eller bo riktigt billigt i en sovsal med andra resenärer av samma kön. Det finns många stationer i närheten och du går till Namba City Shopping mall på mindre än 20 minuter.

Hotell i andra japanska städer

Hitta hotell i andra japanska städer. Kontakta oss om du vill ha specifika tips på hotell i andra städer i Japan!

Observera att hotellen kan göra ändringar i sitt utbud utan att informera oss så läs alltid igenom informationen om vad som ingår på sidan som vi länkar till.

Värdfamilj är billigast för längre vistelser

Att bo i en japansk värdfamilj där frukost och middag ingår är det billigaste sättet att bo för längre turistresor till Japan, framförallt om du reser ensam. Då får du samtidigt en unik insyn i den japanska kulturen.


Boenden:      Värdfamilj      Share House      Lägenhet i Tokyo      Lägenheter i hela Japan      Hotell

Snabba fakta om hotell i Japan

Passar det för studenter och långtidsbesökare?

Nej

Passar det för turister?

Ja

Hur länge kan man bo där?

1 natt och uppåt

Är det ett socialt boende?

Nej

Har man privat badrum?

Ja vanligtvis

Ingår mat?

Ibland ingår frukost

Var finns hotellen?

Över hela Japan

Artiklar om att studera i Japan

Skolor i Japan

Booking.com