Lägenhet - ditt egna hem i Tokyo

Gillar du att sköta dig själv och vill ha ditt eget hem i Japan? Då är egen lägenhet det bästa alternativet förutsatt att du har ett visum som låter dig stanna länge i Japan.

Vill du bo i lägenhet så måste du boka minst 1 år (i undantagsfall 6 månader).

 

Tre skäl att bo i egen lägenhet

  1. Du slipper dela kök och badrum med andra
  2. Du får ett lite större rum än i Share House
  3. Här går det att bo två eller att ha vänner som hälsar på
 

Vad är nackdelen med egen lägenhet

Egen lägenhet kostar lite mer än att bo i Share House och det kan ta lite längre tid att träffa vänner då du inte lär känna folk via ditt boende. Sedan måste du binda upp dig för en längre tidsperiod när du bor i lägenhet.

 

Var finns lägenheterna?

I dagsläget kan vi genom vår japanska samarbetspartner erbjuda lägenheter i Tokyoområdet. Lägenheterna är utspridda runt om i staden.

När du anländer till Japan kommer boendeföretaget att möta dig på stationen närmast boendet och ta dig till boendet där de förklarar hur allting fungerar.

 

Hur ser lägenheterna ut och vad ingår?

Du har en egen liten lägenhet med kokvrå och ett litet badrum med dusch. Studentlägenheter i Japan är små, i genomsnitt 16 kvadratmeter för en lägenhet för en person. Ofta utan så mycket utsikt då byggnaderna står tätt i Tokyo. Ibland har man en liten balkong också. Se bilderna ovan för exempel på hur det kan se ut.

Lägenheterna är utrustade med tvättmaskin, kylskåp, AC, mikrovågsugn, kokplatta, riskokare, bäddmadrass för en person, gardin samt bord och stol. Observera att det är vanligt att man sover på en madrass på golvet i Japan. Pocket Wifi ingår också. TV brukar gå att få mot en mindre merkostnad.

 

Priser och rabatter

Priserna varierar mellan olika lägenheter. Centrala lägenheter kostar mer. En lägenhet inom 15 minuters resväg (med tåg eller tunnelbana) till populära Shinjuku-station brukar ha en månadshyra på ca 100000 Yen (ca 650 kr). Ligger lägenheteen 20-30 minuter bort är månadshyra ca 80000 Yen (ca 520 kr) och ligger den 45-60 minuter bort går hyran ned till ca 65000 Yen (ca 425 kr). Därutöver tillkommer kostnader för el, gas och vatten.

Som brukligt i Japan tar boendeföretaget ut en inflyttningsavgift på 105500 Yen (ca 685 kr) för kontraktsavgift, städavgift och husförsäkring. När du bokar via vår intresseanmälan nedan får du dock en rabatt på 40000 Yen (ca 260 kr) och betalar då bara 65500 Yen (ca 425 kr) i inflyttningsavgift.

Du betalar hyran månadsvis. Innan du flyttar in får du betala inflyttningskostnaderna och den första månadshyran. Därutöver tar de ofta in en deposition på en månadhyra som du får tillbaka när du flyttar ut om du inte har haft sönder något eller flyttar ut innan avtalad kontraktstid. Så räkna med lite större kostnader den första månaden.

 

Bokning och intresseanmälan

Fyll i vår intresseanmälan nedan så kommer lägenhetsföretaget att kontakta dig med förslag på passande boenden efter att du har gett dem lite mer information. De sista fälten måste fyllas i på engelska. Du kan komma med önskemål om läge etc och ofta får du några olika lägenheter välja emellan. Priserna och vad som ingår varierar mellan olika lägenheter så läs igenom de erbjudanden du får noggrant. Intresseanmälan är inte bindande.

Jag vill få information om språkskolor i Japan


Jag vill ha ert nyhetsbrev om studier och boende utomlands (max 6 ggr om året).

Genom att sätta ett kryss godkänner du våra villkor.


Boenden:      Värdfamilj      Share House      Lägenhet i Tokyo      Lägenheter i hela Japan      Hotell

Snabba fakta om lägenheter i Japan

Passar det för studenter och långtidsbesökare?

Ja

Passar det för turister?

Nej

Hur länge kan man bo där?

Vanligtvis minst 1 år (i undantagsfall 6 månader)

Är det ett socialt boende?

Nej

Har man privat badrum?

Ja

Ingår mat?

Nej men det brukar finnas en kokvrå

Var finns lägenheterna?

Runt om i Tokyo

Rabatt via BoiJapan.se

40000 Yen (ca 260 kr)

Artiklar om att studera i Japan

Skolor i Japan

Booking.com